Legotillverkning

Precima erbjuder avancerad precisionsbearbetning med där det ställs höga krav på noggrannhet, repeterbarhet och kvalitetssäkring. Vår breda kompetens, känsla för kvalité och pålitliga leveranser gör oss till en trygg och långsiktig samarbetspartner.

Fokus ligger på komplexa detaljer inom fräsning och svarvning i mindre till medelstora serier, gärna återkommande men vi har även utrustning för omfattande serieproduktion. 

Vår maskinpark lämpar sig väl för tillverkning i material som stål, aluminium, rostfritt, mässing och plaster. Våra kunder finns representerade inom bl.a. medicinteknik, tåg, vatten samt marinindustri och några utav våra detaljer går på export till både Europa och USA.

Automation

Dagens konkurrens kräver en automatiserad produktion och möjligheterna är oändliga. Med en automatiserad drift kan produktionen löpa dygnet runt, sju dagar i veckan.

Resultatet blir kortare ledtider, ökad produktionskapacitet och snabbare återbetalning av gjorda maskininvesteringar. Vi på Precima arbetar ständigt för ökad flexibilitet och produktivitet och genom automation försöka får ut det mesta av årets möjliga 8760 produktionstimmar.

Men ökad kapacitet betyder inte alltid ökad produktivitet, utan den verkliga utmaningen ligger i ökad nyttjandegrad, att ständigt öka effektiviteten i vår produktion genom att helt enkelt jobba smartare! 

Industri 4.0

På Precima är en smart fabrik som arbetar med maskinövervakning genom smartphones som kontrollerar status på maskinens ljuspelare och tolkar informationen i realtid. 

Våra operatörer har därför alltid full koll över maskinernas status i sin telefon och upptäcker eventuella driftstörningar utan att behöva vara i närheten och kan istället fokusera på att programmera nästa jobb!

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå